Frygt er ikke noget at være bange for!

Hvad gør du, når frygt viser? Du skjule under dynen af liv, rystede som du spændt vente på øjeblikket at passere eller gøre du stå op med en sikker smil og omfavne det?
Svaret på dette enkle spørgsmål vil have en betydelig indvirkning på grad af frihed, spænding og empowerment du oplever på daglig basis. Uanset hvad dit svar, den ting at huske er, at din frygt er ikke noget at være bange for!
Hvad er frygt?
Oxford dictionary definerer frygt som “en ubehagelig følelse forårsaget af forventning om smerte”. Ting at bemærke her er, at følelser af frygt er forårsaget af “forventningen” af smerte i stedet for den faktiske oplevelse af smerte. Der er ingen krav om, at vores frygt baseres på enhver form for rationel eller objektive tanke. Faktisk er det helt muligt, at den frygt, der findes i vores liv er baseret udelukkende på forventede scenarier, der kan faktisk aldrig svede. Problemet er imidlertid, at vi leve og handle, som om disse scenarier konstant afspilning i vores liv.
Falske beviser at vises Real.
En af mine favorit definitioner af frygt er “Falske beviser der vises reel”. I dagens moderne samfund er vi konditioneret til at være bange for stort set alt. Vi er bange for fiasko, men også frygter succes. Vi frygter at blive ensomme, men er bange for at blive virkelig elsket. Vi frygter restriktioner på vores frihed til at tale, men vi er bange for at tale.
Du er ikke alene.
Jeg tror, en af de store ting at overveje, om frygt ikke er, at du er alene. Vi alle oplever frygt. Det er en meget naturlig del af at være menneske. Det er ikke frygt, selv der er problemet, det er, hvad vi rent faktisk gør med frygten, når det træder vores liv. Kanaliseret effektivt, kan frygt være en stor katalysator for forandring og et værktøj til at genvinde din personlige magt. Den anden yderlighed, vil at undgå frygt lamme din livskraft.
Fysiske symptomer af frygt.
De fysiske symptomer, som vi oplever som et resultat af frygt ikke er virkelig så skræmmende som mange af os gøre ud. Nogle typiske angst symptomer omfatter stramning af brystet og halsen, muskelsvaghed, svedige håndflader, energi udtynding, mundtørhed og åndenød. Hvad, ingen tab af lemmer eller fysisk tortur? I alle alvor, når du virkelig tænker over det, er de fysiske symptomer af frygt næppe noget at være bange for.
At overvinde din frygt.
En af de bedste måder at overvinde din frygt er at rent faktisk dukker op på trods af dem. En gammel personlige frygt for mine tale offentligt. For nogle mærkelig grund det forskrækket mig og det blev gjort alle værre af det faktum, at jeg undgår det så meget som jeg kunne. Da det sker, gennem løbet af et seminar business jeg var involveret i et par år siden, jeg var nødt til at indføre en højttaler foran et publikum på omkring 300 personer. Min korte tale begyndte godt, men så min frygt fik pludselig bedre af mig. Jeg mistede mit flow og stod målløs på scenen for omkring 15 sekunder (selv om det føltes som et livstid!) forsøger at huske min holdning.
Denne erfaring signalerede til mig at det var tid til ansigt min frygt, fordi jeg har aldrig ønsket at være i en situation, hvor jeg følte mig utilpas taler til en gruppe af mennesker igen. Jeg besluttede at slutte sig til en meget støttende offentlige taler klub, som mødes på en ugentlig basis. Jeg disciplinerede selv at dukke op hver uge trods min frygt. Nu jeg elsker ikke kun offentlige taler, men jeg få betalt for at gøre det så godt!
Beregne omkostningerne!
Hvad har frygt koste dig i din levetid allerede? Hvor mange relationer har du gå glip af? Hvor mange jobmuligheder har du ikke søgt om? Hvor mange business idéer har du vendt ryggen simpelthen på grund af det faktum, at du lader din frygt, få bedre for dig?
Aldrig i dit liv har der været et bedre tidspunkt til at konfrontere din frygt. Nu er det tid til at stoppe med at være bange for dem. Mød dem, hilse på dem og derefter kanalisere denne energi i at skabe et liv, du kan være stolt af!
Copyright Damien Senn 2005. Alle rettigheder forbeholdes.

9 thoughts on “Frygt er ikke noget at være bange for!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.